3D billede af hus inspireret af 50'erne og 60'erne med søjler

Utzon & Mogensen

Klassikere som Børge Mogensens ”Den Spanske Stol” fra 1958 er et godt eksempel. Den er fra samme tidslomme med rene lige linjer og materialer af absolut høj kvalitet. Her er brugt kernelæder, der kun bliver smukkere med tiden og fx æstetisk fint og uopslideligt egetræ. Det er en stol, der går i arv.

Indenfor bygningsarkitekturen ser vi en pendant i anerkendte arkitekter som Jørgen Utzons arbejde. I 1952 tegnede og byggede Utzon sit eget hus og tegnestue i Hellebæk. ”Utzons hus har netop det flade tag, pergola og det karakteristiske udhæng, som giver husene et ”nyt” udtryk, lyder det fra byggerådgiveren, der spår 50'er-stilen en renæssance, som vi kun har set toppen af.

Smukkere med tiden

Hos Menzer & Kristensen får du kompetent rådgivning og kreativ sparring. Byggerådgiverne har altid fingeren på pulsen, og følger med i både den danske og udenlandske scene for arkitektur. ”Det er ikke alle, der vil bygge betongulve til kunderne, men det gør vi gerne hos Menzer & Kristensen”, understreger Torben.

Han fremhæver samtidig tendenser i materialevalg som fx træ i kombination med beton, rå mure, New York'er døre, store åbne rum og facademure, der fortsætter inden døre, som noget vi ser en stigende efterspørgsel på. Falder talen på akustikløsninger kommer vi ikke udenom de smukke lamelløsninger i træ, og ser vi på farven på væggen, er hvidt langt fra det eneste rigtige.

”Man tør mixe forskellige farver, træsorter og varme materialer, marmor eller fx kobber, som kun bliver smukkere med tiden”, lyder det fra byggerådgiveren, der glæder sig over, at to byggeprojekter ikke er ens i en virksomhed som Menzer & Kristensen. ”Det er sjovt at gå på arbejde”, slutter byggerådgiveren, som altid er klar på en kop kaffe og et uforpligtende møde med nybyggere.

3D tegning af funkishus med carport og termowood

Drømmer du også om at bygge nyt?

Book et møde med en professionel byggerådgiver hos Menzer & Kristensen, og få en uforpligtende snak om dine boligdrømme.