5 gode råd om valg af mursten

  1. Begynd med de overordnede spørgsmål: Skal de være lyse eller mørke? Glatte eller rustikke? Neutrale og ensfarvede eller med spil? Herfra kan du indsnævre mulighederne.
  2. Lyt til din egen smag, men overvej også sammenhængen med omgivelserne og samspillet med husets øvrige elementer såsom tag, vinduer og nedløbsrør. Husk, at valget af fuge også spiller en betydelig rolle for det samlede udtryk.
  3. Kør rundt i nybyggerkvarterer og se, hvad der fanger dit blik. Nogle steder i landet er der teglværk, hvor man kan se de forskellige sten muret op. I Menzer & Kristensens showroom har vi også et stort udvalg af prøvetavler, men vi anbefaler altid at se referencer.
  4. Foruden valg af mursten og fuge kan du raffinere din facade med elegante murværksdetaljer som fx recesser (tilbagetrukne sten), standerskifte (vertikale mursten) og afrundede hjørner.  
  5. Overvej det grundigt og hast ikke noget igennem. Mærk efter, hvad der taler til dig, og spørg gerne din byggerådgiver til råds for at sikre størst mulig kvalitet i murværket.